Behandling

Huvudvärk och migrän

Huvudvärk är en folksjukdom som drabbar ca 52 % av världens befolkning.

De vanligaste huvudvärksdiagnoserna är spänningshuvudvärk och migrän.

Spänningshuvudvärk är den vanligaste typen av huvudvärk bland både barn och vuxna. Den kan kännas som ett åtstramande band över pannan, hjässan eller som en tyngd uppifrån. Smärtan kan också sitta i nacken, käkarna eller tinningarna. 1/10 personer med spänningshuvudvärk har också migrän.

Migrän är en neurologisk sjukdom som kännetecknas av återkommande attacker av svår huvudvärk, ofta i kombination med flera andra symtom såsom  illamående och ljud-och ljuskänslighet. Sjukdomen drabbar 1 av 5 kvinnor, 1 av 16 män, 1 av 11 barn och 1 av 4 hushåll. 

Med en kombination av icke-läkemedelsåtgärder, rätt anfallsbehandling och förebyggande läkemedelsbehandling kan de flesta få en lindring i sin huvudvärk.

Vi utreder och behandlar spänningshuvudvärk, migrän, klusterhuvudvärk, cervikogen huvudvärk och andra mer sällsynta huvudvärksdiagnoser. 

Alla moderna och avancerade behandlingar inklusive icke-läkemedels metoder, akut och förebyggande läkemedel, nervblockader, Botulinumtoxin och nya migränsprutor (a-CGRP-antikroppar) tillämpas på vår klinik. 

Behandlingar

Rulla till toppen